Annonsere?  |  Om fotballen.eu  |  Nyhetsarkiv |     |  Legg til URL Kontakt

 

Google fotballen
 
  VM 2022
 Fotballen.eu
fotbollen.com
  Thesoccerweb.com
     
  VM-studio
  VMs mørke side
  Livescore
  Deltagere/Laginfo
  VM-nyheter
  VM på TV
     
  Resultater/tabeller
  Kampfakta 2022
  Måloversikt
  Bane/stadionguide
  Dommersiden
  VM-babes 2022
  VM-quiz
  VM-tipping
  VM-video
     
  VM-historie
  VM-statistikk
  Kvalifisering til 2022
 
Kommende kamper:

 
Tema
   

Norges landslag
Alle kamper, alle
målscorere og all
mulig statistikk
1908-i dag.

Mer
   
Fotballbabes
Flere hundre
supre damer med
og uten drakt..
Se mer!
 
Fakta og statistikk
Tidligere vinnere
  FIFA-ranking
  Statistikk - Toppscorere
  Statistikk - Årets spiller
  Hjemmebaner
  Fotballreglene
  Verdensrekorder
 
Tema
   
VM I FOTBALL
Her finner du alt
om alle VM i
fotball 1930-2014
Les nå
   
VM 2018
Alle du trenger
om fotball-VM i
Russland 2018
Les mer
 
Mesterskap
VM 2014
  EM 2012
  VM 2010
  Copa Sudamericana
  Afrikamesterskapet
  Champions league
  Europaligaen
 
VM PÅ FILM!


 
Mobilbet


 
TV-fotball


 

 

VM I FOTBALL 2014

 
 
 


Tysklands fjerde - VM i Brasil 2014
Se også: Resultater, lagsoppstillinger, målscorere og annen fakta

Velg VM-sluttspill: 1930 1934 1938 1950 1954
1958 1962 1966 1970 1974 1978 1982 1986
1990 1994 1998 2002 2006 2010 2014 2018
VM fakta, samt norsk VM-historie

 

Endelig var VM tilbake der det kanskje hører mest hjemme - i Brasil.
Tidenes mestvinnende nasjon var også folkets og de nøytrale tilskuernes lag. Dessverre var ikke denne brasil-utgaven av den standard som vi er vant med og selv om det til slutt ble en resultatmessig god semifinale var laget en stor skuffelse. Også den regjerende mester Spania feilet og ble sendt hjem som slakt etter gruppespillet. De fikk følge av storlagene Italia, Portugal og England som heller ikke levde opp til forventningene.

VM ble uansett en flott turnering og en rekke mindre nasjoner slo godt fra seg. Særlig de amerikanske lagene (sør, mellom og nord) imponerte og med litt ekstra flaks kunne det også blitt mer en hederlige plasseringer.

Lag fra de afrikanske og asiatiske kontinent viste bare glimtvis gode takter og da det hele til slutt skulle telles opp var det igjen lagene fra sør-Amerika og Europa som skulle kjempe om de gjeveste plasseringene.
 

Se også:
Alle resultat, lagsoppstillinger, mål og annen fakta fra 2014
► VM studio 2014  -  Alle detaljer fra mesterskapet:


Gruppene/Tabeller (Klikk lag for mer info om hvert land)

Gruppe A

S

P

Gruppe B

S

P

Gruppe C

S

P

Gruppe D

S

P

BRASIL

3

7

NEDERLAND

3

9

COLOMBIA

3

9

C.RICA

3

7

MEXICO

3

7

CHILE

3

6

HELLAS

3

4

URUGUAY

3

6

KROATIA

3

3

SPANIA

3

3

ELFENB.

3

3

ITALIA

3

3

KAMERUN

3

0

AUSTRALIA

3

0

JAPAN

3

1

ENGLAND

3

1

Gruppe E

S

P

Gruppe F

S

P

Gruppe G

S

P

Gruppe H

S

P

FRANKR.

3

7

ARGENTINA

3

9

TYSKLAND

3

7

BELGIA

3

9

SVEITS

3

6

NIGERIA

3

4

USA

3

4

ALGERIE

3

4

ECUADOR

3

4

BOSNIA

3

3

PORTUGAL

3

4

RUSSLAND

3

2

HONDUR.

3

0

IRAN

3

1

GHANA

3

1

SØR-KOREA

3

1

 

VM I bilder

1) Helt i 2010 - Hjem som slakt nå. Iniesta og Spania.   2) Begynelsen på nedturen for Brasil - Neymar med brukket ben i ryggen.   3) Götze og Thomas Müller jubler for seieresmålet i finalen.
 
Alle resultat, lagsoppstillinger, mål og annen fakta fra 2014
 VM studio 2014  -  Slutt-tabellene fra gruppespillet:
 
Gruppespill
Alle VM-grupper har sine favoritter og før turneringen i Brasil var de fleste enige om hvilke lag som ville avansere til sluttspillet. Noe gikk også som forventet, men man kan trygt si at dette ikke endte helt som planlagt. Brasil vant gruppe A, men dette skyldtes først og fremst at laget var i en en svak gruppe, at Neymar var i storform og at det fortsatt er fullt tillatt å filme seg til fordeler. Brasil var videre, men hadde på ingen måte overbevist. I Gruppe B ga Holland den regjerende mester bakoversveis ved å grundig revansjere seg for finaltapet i Sør-Afrika. Nederland kjørte over Spania og ga seg ikke før det stod 5-1 på måltavla. Det skulle senere vise seg at dette var begynnelsen på slutten for spanjolene. Tap mot Chile, som gikk videre, og kun seier i betydningsløs kamp mot Australia sørget for en sjokkerende tidlig exit.

Gruppe C ble ansett som den svakeste gruppen og Colombia seilte opp som storfavoritter. Her ble også forventningene infridd. Colombia, ledet an av VMs toppscorer James Rodriguez, endte på 9-2 i målsforskjell og vant puljen med tre strake seire. For Hellas ble Georgios Samaras den store helten. Hans straffespark på overtid mot Elfenbenskysten var det som skulle til for at laget tok 2.plassen i gruppe C. Drogba & co måtte reise hjem sammen med Japan.

I dødens pulje skulle det stå mellom Italia, England eller Uruguay. Costa Rica ble ansett som kasteballen og selv etter seieren mot Uruguay var det få som hadde tiltro til det lille landet. Laget, som bl.a. bestod av en rekke spillere som var kjent fra norsk fotball, hadde derimot mer på lager. Med seier mot Italia og uavgjort mot England vant de gruppe D. Luis Suarez bet Chiellini i skulderen (!), men Uruguay slo likevel Italia i den avgjørende kampen om 2.plassen, mens England og Italia måtte skuffet pakke kofferten. Suarez fikk senere fire måneders karantene fra all fotballrelatert aktivitet.

Frankrike og Sveits gjorde jobben i gruppe E. Ecuador var et lyspunkt, men sveitsernes overtidsscoring i første kamp skulle vise seg å bli skjebnesvanger. Honduras ble nok en gang for lette og endte sist med 0 poeng. Argentina og Messi viste fine takter i gruppe F og vant denne etter tre strake et-målsseire. Nigeria fulgte opp med å vinne den avgjørende kampen mot Bosnia, mens sistnevnte og Iran ble slått ut.
 

Tyskland hadde full kontroll i gruppe F og var særlig overlegne mot den andre favoritten - Portugal. Cristiano Ronaldo viste ingenting som tydet på at han var verdens beste og med 0-4 for Tyskland ble laget til slutt slått ut på målforskell. USA var på sin side bedre defensivt og gikk videre som nr.2, mens Ghana endte sist med 1.poeng. I en tett og jevn gruppe hadde Belgia marginene med seg da laget endte som gruppevinner med full pott. Algerie slo Sør Korea, noe som ikke Russland maktet og dermed var det også avgjort om 2.plassen.8.delsfinaler
8.delsfinalene hadde mange store favoritter, men dette skulle bli jevnere enn noen hadde forventet. Det var likevel de store som gikk videre til slutt. Brasil hadde vist svakheter og mot Chile kom det igjen tydelig fram. Den fem-dobble mesteren hadde store problemer mot aggresive chilenere og med 1-1 etter full tid måtte lagene ut i ekstraomganger. Også her endte det målløst, men Mauricio Pinillas tverrliggerskudd to minutter før slutt satte nok hjertet i halsen på de fleste hjemmesupporterne. Brasil gikk videre etter å ha vunnet straffesparkkonkurransen.

Colombia var så det beste laget mot Uruguay og med to mål fra toppscorer Rodriguez kunne laget forbrede seg på kvartfinale mot Brasil.

Mexico så ut til å gjøre det store mot Nederland. Dos Santos herlige scoring rett etter pause virket å bli kampens eneste, men gjennom noen dramatiske sluttminuter snudde det hele. Først med utligning av Sneijder i det 88.minutt før Huntelaar avgjorde det hele med straffespark i det det 90.minutt. Det skal legges til at straffen aldri skulle vært blåst. Søk opp Robben vs Mexico 2014 på youtube og døm selv.

Både Costa Rica og Hellas mente de var heldige med trekningen da begge ble sett på som store outsidere. Bryan Ruiz så ut til å avgøre for Costa Rica, men rett før siste fløytepip dukket Sokratis opp og ga Hellas ekstraomganger. Her endte det målløst og til slutt var det likevel Costa Rica som kunne juble etter seier i straffesparkkonkurranse.

Frankrike vokste utover i turneringen og mot Nigeria ble det også en fortjent 2-0 seier. Pogba, samt et selvmål fra Yobo avgjorde kampen.

Mer spennende var det mellom Tyskland og Algerie. Sistnevnte hadde fortsatt ikke glemt 2-1 seieren fra gruppespillet i 1982 og gikk til kampen med godt mot. Afrikanerne skapte også denne gang hodebry for tyskerne. To tyske mål i ekstraomgangene mot Algeries ene var uansett godt nok.

Også i kampen mellom Sveits og Argentina måtte det ekstraomganger til. Argentina var helt klart det førende laget, men uten scoring gikk det igjen mot avgjørelse på straffer. I det 119.minutt fikk derimot Angel Di Maria rom og tid til å rulle inn det avgjørende målet.

Belgia hadde et nytt storlag på gang og mange hadde store forventninger til Lukaku & co. USA har på sin side blitt et rutinert VM-lag og det aldri snakk om noen overkjørsel. I en fartsfylt og spennende kamp vant Belgia til slutt 2-1 etter ekstraomganger.

Kvartfinaler
Brasil hadde virkelig hatt marginene med seg og da gode Colombia stod på motsatt side fryktet mange at publikumsfavoritten vill få problemer. Det ble jevnt, men Brasil spilte en av sine bedre kamper denne kvelden og mål fra forsvarerne Silva og Luiz skulle bli avgjørende. Colombia var nære mot slutten, men James Rodrguez scoring ble kun et trøstemål. Brasil var videre, men med et stort skår i gleden. Neymar skade var mer alvorlig enn først antatt og Brasils store stjerne var nå ferdig med VM.

Tyskland slo Frankrike samme kveld i en tett kamp hvor Mats Hummels tidlige scoring ble avgjørende. Begge lag hadde en offensiv innstilling til kampen, men det endte altså med dette ene.

Argentina var favoritter mot Belgia og etter en tidlig scoring fra Higuain (8.minutter) styrte Messi & co det meste av spillet. Belgia yppet seg i perioder, men klarte aldri å skape de helt store sjansene og kampen ebbet ut med 1-0 til de blå og hvitstripede.

Costa Rica hadde imponert ved å vinne gruppe D. Mot Nederland, som hadde storspilt og hadde Van Persie og Robben i storform, regnet de fleste likevel med at dette skulle bli enkelt for hollenderne. Slik gikk det ikke. Kampen ble svært jevn og etter målløse 120 minutter måtte det hele avgjøres på straffer. Her ble innbytter Tim Krul den store helten med sine to strafferedninger. Tapre costaricanere kunne uansett reise hjem med hevet hode etter en flott innsats.


Semifinaler
Så skulle Brasil sikre seg sin finale. Før semifinalen mot Tyskland var uansett de fleste usikre på om dette ville gå veien. Neymar var ute, men Brasil hadde da tross alt fordel av hjemmebane og man forventet en jevn kamp. Det ble det aldri. Tyskland var best fra første spark og knuste Brasils drømmer med effektiv og hurtig fotball. Tyskland avslørte hjemmelagets defensive svakheter og da halvtimen var spilt ledet Tyskland hele 5-0! Brasil var overkjørt, knust, ydmyket og fortapt. Tyskland roet seg noe ned etter dette, men 1-7, som det til slutt ble, vil alltid stå igjen som et mørkt kapittel i Brasils fotballhistorie.

Argentina mot Nederland ble en mer tradisjonell semifinale. Tett, nervøst og målfattig. Etter 120.minutter måtte det avgøres på tilfeldige straffer. Her var Argentina best og gikk til finalen etter 4-2 seier. Nederland fikk uansett en liten opptur da laget sikret bronse etter 3-0 over utmattede Brasil.

Finalen
For tredje gang (også i 1986 og 1990) møttes Tyskland og Argentina til VM-finale. Spennende er det jo uansett, men VM-finalen 2014 vil neppe huskes som noe fyrverkeri. To gode defensive lag sørget for en sjansefattig kamp og for tredje gang i VM-historien stod det 0-0 etter 90.minutter (også i 2010 og 1994) Som i 2010 ble det derimot og heldigvis mål i ordinært spill. Mario Götze ble den store helten da han scoret vinnermålet midtveis ut i 2.ekstraomgang. Tyskland hadde sikret seg sin 4.VM-tittel.

Diverse andre finalereferat: Aftenposten - NRK - VG - Dagbladet - Sky Sport

Kvartfinaler Semifinaler  Bronsefinale Finale
Tyskland - Frankrike 1-0
Brasil -Colombia 2-1
Argentina - Belgia 1-0
Nederland - C.Rica  0-0*
*4-3 etter straffer
Brasil - Tyskland 1-7
Nederl. -Argentina 0-0*
* 4-2 etter straffer

 
Brasil - Nederl. 0-3 
Tyskl. - Argentina. 1-0 e.e.o
Mål: Mario Götze (113)


 

Oppsummering av det tyvende VM:

Alle resultat, lagsoppstillinger, mål og annen fakta fra 2014
► 
VM studio 2014 


Rodrigues (Col)
Toppscorer 2014


Lionel Messi (Arg)
Beste spiller


M.Klose (Tys)
Tidenes måltyv
Antall kamper:
64

VMs toppscorer:
6 mål: James Rodriguez (Colombia)
5 mål: Thomas Müller (Tyskland)
4 mål: Lionel Messi (Argentina) Neymar (Brasil) Robin Van Persie (Nederland), Enner Valencia (Ecuador)
Full liste her

Gullballvinner
Lionel Messi - Argentina

Flest mål i en kamp:
Thomas Müller (Tys) tre mot Portugal (4-0)
Xherdan Shaqiri (Sveits) mot Honduras (3-0)

Tilskuere totalt:
3 429 873 - Snitt: 53 592

Røde kort:
10 spillere

Total antall mål:
161 - snitt på 2,67

Annet: Bosnia Herzegovina debuterte.
Samtlige lag scoret mål.

Neste VM; Russland 2018

VM 2014 -video
Video fra VM 2014:
Alle målene  
   

 

VM 2010 VM 2018

Totalt antall besøkende:
Det er

     
VM - Historie
Russland 2018
   Brasil 2014
   Sør-Afrika 2010
  Tyskland 2006
  S.Korea/Japan 2002
  Frankrike 1998
  USA 1994
  iItalia 1990
  Mexico 1986
  Spania 1982
  Argentina 1978
  Vest Tyskland 1974
  Mexico 1970
  England 1966
  Chile 1962
  Sverige 1958
  Sveits 1954
  Brasil 1950
  Frankrike 1938
  Italia 1934
  Uruguay 1930
  VM-fakta
 
Engelsk fotball
Premier League
  Pr. League resultat
  Pr. League tabell
  Pr.League - Toppscorer
  Pr. League - Klubbene
  F.A Cupen
  Ligacupen
  Engelske klubblinker
  Engelsk fotball - statistikk
  Englands landslag
 
Storspiller
 

 
800 Norske klubber! Norsk fotball
Eliteserien - fakta
  Eliteserien - tabell
  Eliteserien - kampene
  Eliteserien - klubbfakta
  Eliteserien - statistikk
  1.divisjon -fakta
  3.divisjon - fakta
  3.divisjon - kvalifisering
  NM - Cupresultat
  Norges landslag
  Norsk fotball - statistikk
  Norske klubblinker
 
Øyeblikket
 
 

 
Babes

 
Betsafe
 

 

 

 

 

 

 

 
  Copyright (c) 2020 fotballen.eu, fotballen.no, fotballen.net. All rights reserved. post@fotballen.eu