Annonsere?  |  Om fotballen.eu  |  Nyhetsarkiv
Legg til URL Kontakt


Søk etter fotball:

Google fotballen
 
De viktige
fotbollen.com
  Thesoccerweb.com
  EM 2020
  VM 2018
  TV-oversikt
  Nyheter
  Tabeller
  Tippetips
  Livescore
  Klubblinker
  Norges landslag
 
Kommende kamper:

 
Tema
   

Norges landslag
Alle kamper, alle
målscorere og all
mulig statistikk
1908-I dag

Mer
   
Fotballbabes
Flere hundre
supre damer med
og uten drakt..
Se mer!
 
Fakta og statistikk
Tidligere vinnere
  FIFA-ranking
  Statistikk - Toppscorere
  Statistikk - Årets spiller
  Hjemmebaner
  Verdensrekorder
 
Tema
   
VM I FOTBALL
Her finner du alt
om alle VM i
fotball 1930-2018
Les nå
   
VM 2018
Alt du trenger
om fotball-VM i
Russland 2018
Les mer
 
Mesterskap
VM 2018
  EM 2016
  Copa Sudamericana
  Copa Libertadores
  Asiamesterskapet
  Afrikamesterskapet
  Champions league
  Europaligaen
 
Betsafe


BEST PÅ SPILL?

Hos Betsafe får du både
gode bonuser, gratisspill,
samt en rekke ulike
vinnermuligheter i et stort
utvalg av spill.


Register deg nå!


 

 

VM I FOTBALL

  
 
 
 
 

KVALIFISERING:
Kvalifiseringen til VM 2022 er godt i gang over hele verden. Vi har sett nærmere på status for de ulike kvalifiseringene. Hvem ligger egentlig an til å komme til VM i 2022?


Sør-Amerika (klikk for resultater og tabeller)
I I Sør-Amerika er det de kjente gamle traverne som leder an. Brasil, som er det eneste landet som har deltatt i alle VM, har stålkontroll på dette. Elleve kamper har gitt ti seire og en uavgjort (0-0 mot Colombia). Argentina følger på en soleklar 2.plass, mens Ecuador og Colombia innehar de to andre plassene som gir direkte kvalifisering. Uruguay er nå på play-off plass og kniver med Paraguay som nærmeste motstander. Med andre ord, det er lite spenning når kvalifiseringen nå er halvspilt.

Asia (klikk for resultater og tabeller)

To grupper med seks lag i hver gjenstår nå i det avgjørende gruppespillet. Vinnerne av disse to går rett til VM, mens nr.2 i hver gruppe møtes til kamp om retten til en avgjørende play-off mot et lag fra Sør-Amerika, Nord og Mellom Amerika eller Oseania. Pr. I dag topper Iran (A) og Saudi-Arabia (B) hver sin gruppe. Begge har full pott etter to kamper. Sør-Korea ligger fire poeng bak Iran i gruppe A, mens Australia ligger tre poeng bak Saudi-Arabia i gruppe B. Japan, som var en av forhåndsfavorittene, gikk på kvaliken største smell da det ble 0-1 for Oman i første kamp. Seks kamper gjenstår for alle, så her er uansett ingenting avgjort.

Europa (klikk for resultater og tabeller)

Den europeiske kvalifiseringen sparker nå i gang de avgjørende kampene. Tyskland og Danmark er de eneste som er sikret kvalifisering så langt. Dette ser heller ikke ut å være noe problem for land som England og Belgia. Nerver vil det uansett bli mye av før de siste to kampene. Duoene Sverige/Spania, Serbia/Portugal, Italia/Sveits, Frankrike/Ukraina, Russland/Kroatia og Nederland/Norge kjemper alle om 1.plassen i sine respektive grupper. Norge møter Latvia hjemme på Ullevaal på lørdag. Med seier her vil det bli en ren gruppefinale borte mot Nederland tirsdag 16.november. I utgangspunktet en svært tøff oppgave, men Norge har vist bedre takter enn på lenge, samtidig som Nederland ikke viser den stabiliteten man er vant til fra den kanten. Trua er kanskje ikke all verden, men håpet er absolutt til stede!

Oseania (klikk for resultater og tabeller)

Så langt har Corona-epidemien satt en effektiv stopper for kvalifiseringen i Oseania. Alle kamper er foreløpig utsatt og målet er komme i gang i mars 2022. Siden Australia deltar i Asia-kvalifiseringen så burde dette uansett være grei skuring for New Zealand. Fiji, Tahiti, Samoa og Tonga høres ikke ut som noen VM-land.

Afrika (klikk for resultater og tabeller)

Det siste avgjørende gruppespillet pågår nå i Afrika. Totalt vil ti gruppevinnere går videre til avgjørende innbyrdes kamper. De fem vinnerne av disse kampene vil så kvalifisere seg for Qatar 22. Tidlig inn i gruppespillet har tradisjonsrike VM-land som Algerie, Tunisia, Nigeria, Elfenbenskysten, Egypt, Sør-Afrika og Senegal kommet godt i gang. Her er det uansett mange viktige kamper igjen. Land som Kamerun, Marokko, Ghana og Libya er også med for fullt. 2 kamper gjenstår for de avgjørende kampene skal trekkes.

N&M-Amerika (klikk for resultater og tabeller)

I den nord-og mellomamerikanske kvalifiseringen er de nå i gang med det avgjørende gruppespillet. Tre land går direkte til VM, mens nr.4 i gruppa møter et lag fra Sør-Amerika, Asia eller Oseania til play-off om en siste plass. Pr. i dag topper Mexico foran USA og Canada, mens Panama ligger på play-of plass. Det skal uansett spilles 8 kamper til for samtlige lag, slik at dette langt i fra er avgjort.

Se også vår VM-historikk:
Velg årstall for de ulike VMs historie:


1930 1934 1938 1950 1958 1962 1966 1970 1974 1978 1982 1986 1990 1994 1998 2002 2006 2010 2014 2018

Egne sider med statistikk og fakta, samt oversikt over Norges innsats i kvalifisering og sluttspill finner du her: VM-fakta. Sider med alle Norges landskamper kan du finne her: Landslaget . Oversikt over alle Englands landskamper finner du her: England

 

 

Totalt antall besøkende:
Det er
     

 

 
  Copyright (c) 2021 Eurosoccer Sweden Ltd All rights reserved. Webmaster: post@fotballen.eu