Annonsere?  |  Om fotballen.eu  |  Nyhetsarkiv   |  Legg til URL Kontakt

 

Søk etter fotball:

Google fotballen
 
De viktige
fotbollen.com
  Thesoccerweb
  EM 2021
  TV-oversikt
  Nyheter
  Artikler
  Tippetips
  Livescore
  Klubblinker
  Topp 100
  Norges landslag
  VM 2018
  EM 2016
  VM 2014
  EM 2012
  VM 2010
 
Kommende kamper:

 
Tema
   

Norges landslag
Alle kamper, alle
målscorere og all
mulig statistikk
1908- I dag

Mer
   
Fotballbabes
Flere hundre
supre damer med
og uten drakt..
Se mer!
 
Fakta og statistikk
Tidligere vinnere
  FIFA-ranking
  Toppscorere
  Årets spiller
  Hjemmebaner
  Fotballreglene
  Verdensrekorder
 
Tema
   
VM I FOTBALL
Her finner du alt
om alle VM i
fotball 1930-2018
Les nå
   
VM 2018
Alt du trenger
om fotball-VM i
Russland 2018
Les mer
 
Mesterskap
VM 2018
  EM 2016
  VM 2014
  EM 2012
  VM 2010
  Copa America
  Copa Sudamericana
  Copa Libertadores
  Asiamesterskapet
  Afrikamesterskapet
  Champions league
  Europaligaen
  Royal League
 
TV-fotball

 
Tabeller
 
COMEON


 
På TV:
 
Get Lucky

 
BEST PÅ SPILL?

BEST PÅ SPILL?
Hos Betsafe får du både
gode bonuser, gratisspill,
samt en rekke ulike
vinnermulighter i et stort
utvalg av spill.

Betsafe ble kåret til
verden beste bookmaker
av tippebladet TIPS.


Register deg nå!

 
BETSSON 50 ÅR

 
BABES

 

 

Alt om fotball

 
 

  Kamper/resultat    Tabeller    Toppscorer    Historie/vinnere

Historikk
Champions League - Mesterligaen - serievinnercupen
 
Betsafe   Folkeriket    Betsson

Få oddsbonus
 På opptil 2000,-
 hos Betsafe:
 Klikk her

 

Sett inn 500 -
 Få 1500 å spille for!
 Registrer deg nå!
 
Folkeriket

 

Få  1000 kroner
 i oddsbonus +
 et gratispill..

 Betsson

Se også: Tidligere vinnere (statistikk)

2022/2023 Manchester City -  Inter 1-0
Manchester City var store favoritter før finalen i Tyrkia 2023, og denne gang skulle det også lykkes for Pep Guardiolas menn. Inter hadde flere gode sjanser og da De Bruyne måtte ut med skade etter halvtimen spilt så det plutselig mye lysere ut for italienerne. City tok etterhvert over og i det 68.minutt falt avgjørelsen da Rodri Hernandez satte inn kampens eneste mål. Dette var Manchester Citys aller første triumf i den gjeveste Europacupen.
   
2021/2022 Real Madrid - Liverpool 1-0
Liverpool var manges favoritter før denne finalen. De røde hadde tapt mot spanjolene i 2017/18 og en revansj lå i kortene. Slik gikk det uansett ikke. Meriterte Real Madrid har gjort dette før og tok fortjent hjem sin 14.tittel i den gjeveste Europacupen. Vinicius Junior sørget for kampens eneste mål etter timen spill. Liverpool hadde noen gode sjanser, men heller ikke denne gang skulle det være nok.
   
2020/2021 Chelsea - Manchester City 1-0
Det ble en hel-engelsk finale denne gang. Chelsea vant finalen 2021 etter 1-0 over Manchester City. Kai Havertz scoret kampens eneste mål rett før pause. City, som var store favoritter, hade det meste av spillet etter hvilen, men stort overtak og store sjanser til tross, London-laget klarte å holde unna. Ngolo Kante (bildet) ble kåret til kampens beste spiller. Dette var 2.gang Chelsea vant CL. I 2012-finalen ble det seier over Bayern München, mens det ble tap i finalen i 2008.
   
2019/2020 Bayern München - Paris Saint Germain 1-0
Det kjedelige Covic-19 viruset ødela det meste av stemningen i CL-finalen 2020. På banen var uansett nok kvalitet til at dette ble severdig. Mange sjanser til tross, Kinglsey Coman ble matchvinner med sin heading etter en times spill. Bakerst hadde også Bayern en annen helt i keeper Manuel Neuer som storspilte mellom stengene. PSG hadde sin muligheter, men nevnte Neuer og ineffektive spisser i Neymar og Mbappe sørget for Bayerns første tittel siden 2013 og sin sjette totalt. Tyskerne harn nå vunnet cupen 6 ganger og kun AC Milan (7) og Real Madrid (13) har vunnet dette flere ganger.
   
2018/2019 Liverpool - Tottenham 2-0
Liverpool skulle få sin revansj allerede året etter finaltapet mot Real Madrid. De røde hadde en fantastisk reise mot finalen og slo bl.a. tilbake i semifinalen mot Barcelona. Her ledet spanjolene 3-0 etter første kamp, men på Anfield kom Liverpool tilbake og vant likegodt 4-0. Også Tottenham hadde hatt en supert sluttspill på vei til finalen i Madrid og forventningene til kampen var som vanlig store. Det skulle imidlertid vise seg å bli en heller kjedelig kamp. Liverpool tok tidlig ledelsen og gjennom godt forsvarsspill, inkludert en god keeper i Allison, fikk aldri Tottenham sitt mål. Istedet punkterte Origi kampen med sin skåring på tampen.
   
2017/18 Real Madrid - Liverpool 3-1
Real Madrid tok sin stredje strake seier etter å ha slått Liverpool 3-1. Real hadde rutinen, mens mange fryktet og gledet seg til å se om Liverpools entusiasme kunne overvinne "Los Blancos". Engelskmennene startet best, men en skade på storscorer Salah gjorde noe med rytmen for de røde. En strålende mål av Gareth Bale, samt en keepertabbe på en lompe fra samme mann sørget for 3-1. Fortjent på alle måter, men vi håper også at Sergio Ramos sover godt om nettene etter sine håpløse og avgjørende bidrag. Liverpools mål ble scoret av Sadio Mane, mens Reals første ble satt inn av Karim Benzema.
   
2016/17 Real Madrid - Juventus 4-1
Gjerrige Juventus hadde knapt sluppet inn mål før finalen, og det var forventet at Reals stjernegalleri ville få problemer med den defensive taktiken. Slik gikk det ikke. Juventus var aldri i nærheten og Ronaldo & co sørget for en solid 4-1 seier. Nevnte Cristiano Ronaldo sørget også selv for to av målene, mens Casemiro og Asensio sørget for Reals øvrige. Mandzuciks drømmetreff ble til slutt aldri mer enn et trøstemål for den gamle dame.
 
2015/16 Real Madrid - Atletico Madrid 1-1
Real vant etter straffer

Finalen ble spilt 28.mai 2016 og for 2.gang på tre finaler var det hovedstadslagene Atletico og Real Madrid som gjode opp om det gjeve trofeet. Denne gang tok Real ledelsen, mens Atletico kom tlbake på slutten. Målløst etter 2x15 sørget for at tilfeldige straffer måtte avgjøre det hele. Cristiano Ronaldo ble det store helten med 5-4 målet.
   
2014/15 Barcelona - Juventus 3-1
Barcelona ble mester for femte gang etter en  underholdende finale i Berlin. Rakitic ga spanjolene ledelsen allerede etter fire minutter og det skulle gå en hel omgang og litt til før Juventus utlignet ved Morata (55.min). Barcelona var uansett det førende laget og da Suarez satte 2-1 etter 68.minutter virket det hele kjørt. Neymar fastsatte sluttresultatet på overtid.
   
2013/14 Real Madrid - Atletico Madrid 4-1 e.e.o.Atletico tok ledelsen og så ut til å vinne 1-0 inntil Sergio Ramos dukket opp og utlignet  på overtid. I ekstraomgangene var Real det klart beste laget og mål fra Gareth Bale og Marcelo sørget for 3-1 før Cristiano Ronaldo satte punktum med straffespark i siste spilleminutt. Dette var forøvrig Real Madrids 10.seier i den gjeveste Europacupen.
   
2012/13 B.München - Bor Dor 2-1
Så skulle det endelig lykkes for Bayern München.Etter å ha tapt finalen både i 2012 og 2010 var de røde denne gang beste og vant 2-1 over Borussia Dormund. Mario Mandžukić ga Bayern ledelsen etter en times spill på Wembley, men İlkay Gündoğan utlignet for Dormund åtte minutter senere. Arjen Robben ble uansett dagens helt med sitt vinnermål
minuttet før slutt.
   
2011/12 B.München - Chelsea 1-1 (3-4 etter.str.)
De engelske lagene forsvant på rekke og rad ut av turneringen og Chelsea var ikke levnet alt for stor muligheter som eneste britiske i semifinalene. Alle regnet med Real Madrid mot Barcelona i en superfinale, men både Bayer München og nevnte Chelsea overrasket og møttes i finalen. Hjemmebane til tross, engleskmennene holdt stand og tok til slutt det hele hjem etter straffer. Dette var Chelseas første tittel i Champions League.
   
 2010/11 Barcelona - Manchester United 3-1
Som i 2009 møttes den spanske og den engelske mesteren. Og som sist gikk Barcelona av banen som vinnere. Pedro sørget for 1-0, mens Wayne Rooney ga Manchester United et håp med utligning rett etter. Lionel Messi & co var imidlertid minst et hakk bedre enn United denne gang og scoringer av nevnte Messi, samt David Villa sørget for en fult fortjent spansk seier.
   
2009/10 Inter - Bayern München 2-0
De forventede favorittene forsvant på rekke  og rad denne gang og for første gang siden 2004 var det ingen engelske lag i finalen.Italienske Inter var uansett store avoritter før finalen og infridde mot et, tross alt, godt Bayern München. Argentinske Diego Milito bleInters store helt med begge kampens mål.
   

 2008/09 Barcelona - Manch. United 2-0
Barcelona var overlegne og tok enkelt hjem sin andre tittel på fire år med 2-0 mot Manchester United i Roma. Samuel Eto`o ga katalanerne en tidlig ledelse som stod seg til pause. United klarte ikke å heve seg i 2.omgang og det var meget fortjent at Lionel Messi avgjorde kampen på en heading midtveis i 2.omg.

   

 2007/08 Manchester United - Chelsea 1-1
 (United mester på straffer)

Det ble for første gang en hel-engelsk finale da gigantene Chelsea og Man.Utd braket sammen i Moskva. Ronaldo ga de røde ledelsen, men en tabbe av Uniteds Van Der Saar sørget for at Lampard kunne utligne til 1-1. Dette ble også sluttresultatet. I de påfølgende straffene kunne John Terry avgjøre for Chelsea, men hans bom samt en ny miss av Nikolas Anelka gjorde at de røde djevlene kunne juble til slutt.

   

 2006/07 AC Milan - Liverpool 2-1
Milan fikk sin revansj etter det bitre nederlaget to år tidligere. Som i 2005 hadde også denne gang Milan ledelsen til pause, men i motsetning til to år tidligere var Liverpool det spillemessig beste laget. 8 minutter før slutt fikk imidlertid AC Milan nok en scoring og sikret seg på mange måter en fortjent seier. Dirk Kuyts redusering i sluttminuttene ble aldri mer enn et trøstemål.

   

 2005/06 Barcelona - Arsenal 2-1
Barcelona vant champions League 2006 etter 2-1 over  Arsenal i Paris. Keeper Jens Lehman ble utvist etter 18.min, men det var likevel engelskmennene som tok ledelsen ved Sol Campbell. Barcelona kom sterkere i 2.omgang og mål av Eto`o og Beletti sikret til slutt tittelen. Dette var Barcelonas 2.tittel (Vant også i 1991/92)

   

 2004/05 Liverpool - AC Milan 3-3
 (Liverpool vant på straffer)

AC Milan så ut til å ha full kontroll på hendelsen i finalen  2005.  Med 3-0 ledelse til pause gikk det mot italiensk  triumf. Dette skulle derimot utvikle seg til å bli en av de  mest  dramatiske og spennende finaler som noen gang er spilt. Smicer, Gerrard og Alonso scoret for engelskmennene i 2.omgang,  og etter målløse ekstraomganger var det nok en gang klart for straffer.  Keeper Jersey Dudek ble helt da Liverpool tok hjem trofeet for 5.gang. Klikk her for videosammendrag.

 
 
 
 

 2003/04 Porto - Monaco 3-0
Dette ble et merkelig champions League år. Favorittene falt fra en etter en og finalen gikk til slutt mellom undervurderte Porto og Monaco. Ingen stor kamp for historien. Porto var overlegne og vant meget fortjent 3-0 etter mål av Carlos Alberto, Deco og Dmitri Alenichev.

   

 2002/03 AC Milan - Juventus 0-0
 (Milan vant på straffer)

Italia var dominerende i Europa dette året og landet hadde tre av fire klubber i semifinalen. Både AC Milan, Juventus og Inter var gode nok til å vinne tittelen, men det  ble AC Milan som kunne juble mest til slutt. Juventus slo ut Real Madrid  med 4-3 etter sammenlagt i semifinalen, mens Milan slo bykollega Inter på bortemålsregelen (0-0, 1-1). Finalen ble så tett og jevn som forventet og måtte avgjøres med straffer. Ukrainske Andriy Shevchenko fikk æren av å sette inn den avgjørende straffen for AC Milan.

   

 2001/02 Real Madrid - Bayer Leverkusen 2-1
Spanjolene tok hjem sin 9.tittel med seieren i Glasgow. Tyske Bayer Leverkusen var gode og hadde bl.a. slått ut Liverpool med en herlig 1-0 seier på Anfield. Real hadde derimot esset i bakhånd i franske Zinedine Zidane. Det var også hans suverene volley som avgjorde det hele.

   

 2000/01 Bayern München - Valencia 1-1
 (BM vant på straffer)
O
liver Kahn ble den store helten da han først på stillingen 1-1 reddet Pellegrinos straffespark og sørget for ekstraomganger. 2 x 15 minutter med målløs fotball senere, var det klart for straffesparkkonkurranse og igjen  var Kahn best av de to keeperne. Bayern kunne endelig juble etter det bitre tapet to år tidligere.

   

 1999/00 Real Madrid - Valencia 3-0
Det ble spansk for alle pengene i milleniums-sesongen 99/00.Hele tre av fire lag i semifinalen var spanske og selvfølgelig  skulle også to av de havne i finalen. Den syvdoble mester (før denne) Real Madrid viste at de hadde vært med før og feide Valencia av banen med 3-0. Målene ble scoret av Morientes, McManaman og Raúl González.

   

 1998/99 Manchester United - Bayern München 2-1
En herlig finale som selvfølgelig huskes best av nordmenn for Solskjærs vinnermål i sluttsekundene. Bayern så ut til  ha full kontroll etter Mario Baslers ledermål og laget hadde  flere gode muligheter til å øke sin ledelse. Det ville seg  derimot ikke og United utnyttet situasjonen til det fulle. To mål helt på tampen snudde alt og engelskmennene (og et par nordmenn) kunne juble for sin første tittel siden 1968.

 Klikk her for videosammendrag.

   

 1997/98 Real Madrid - Juventus 1-0
To av tidenes beste Champions League lag møttes til finalen i 1998. Juventus som dominerende europeisk lag  med tre finaler på tre år, og Real Madrid på jakt etter sin syvende tittel. Pedrag Mijatovic ble dagens helt som  matchvinner i finalen for de helhvite.

   

 1996/97 Borussia Dortmund - Juventus 3-1
For tredje år på rad var den regjerende mester i finalen og for tredje gang ble det tap. Tyske Borussia Dortmund satte  en stopper for den italienske dominansen og sørget for den første tyske triumfen siden 1983 (HSV). Karl Heins Riedles to mål i første omgang avgjorde egentlig  det hele, og målene av Lars Ricken og Allessandro Del Piero i 2.omgang var kun for underholdingen.

   

 1995/96 Juventus - Ajax 1-1
 (Juventus vant på straffer)
Juventus var tilbake i finalen for første gang siden  Heyseltragedien. Denne gang smakte nok seieren mye bedre. Etter et tett og jevnt oppgjør ble den regjerende mester nok en gang slått. Denne etter straffesparkkonkurranse. Målene i ordinær tid ble scoret av Fabrizio Ravanelli (J) og finske Jari Litmanen (A)

   

 1994/95 Ajax - AC Milan 1-0
Champions League ble dette året utvidet og det ble nå spilt innledende kamper i  fire grupper. Ajax og regjerende  mester AC Milan tok seg til slutt til finalen i Wien. Her hadde nederlenderne marginene på sin side og vant med knepne 1-0 etter mål av innbytter Patrick Kluivert.

   
 1993/94 AC Milan - Barcelona 4-0
Den største seieren i en CL-finale sørget et fantastisk AC Milan for i 1994. Med spillere som Van Basten, Maldini, Baresi, Dejan Savicevic og Marcel Desailly knuste Milan det som skulle være Cruyffs drømmelag, Barcelona, med hele 4-0.
   

 1992/93 Olympic Marseille - AC Milan 1-0
Franske Marseille vant den aller første Champions League finalen, men det stilles spørsmål om laget kan regnes  som vinner. Uken etter finalen ble klubben tatt i  en korrupsjonssak og laget mistet sin tittel som fransk  mester. Klubben ble også degradert  til fransk 2.divisjon  og mistet sjansen til å forsvare sin CL-tittel. Denne tilhører vel også AC Milan sett med våre øyne.


Alle finaler i CL/Serievinnercupen:

 2023: Manchester City 1-0 Inter
 2022: Real Madrid 1-0 Liverpool
 2021: Chelsea 1-0 Manchester City
 2020: Bayern München 1-0 Paris Saint Germain
 2019: Liverpool 2-0 Tottenham
 2018: Real Madrid 3-1 Liverpol
 2017: Real Madrid 4-1 Juventus
 2016: Real Madrid 1-1 Atletico Madrid (Real vant 5-4 på straffer)
 2015: Barcelona 3-1 Juventus
 2014: Real Madrid 4-1 Atletico Madrid (e.e.o.)
 2013: Bayern München 2-1 Borussia Dortmund
 2012: Chelsea 1-1 Bayern München (Chelsea vant 4-3 på straffer)
 2011: Barcelona 3-1 Manchester United
 2010: Inter - Bayern München 2-0
 2009: Barcelona 2-0 Manchester United
 2008: Manchester United 1-1 Chelsea (Manchester United vant 3-2 på straffer)
 2007: AC Milan 2-1 Liverpool
 2006: Barcelona 2-1 Arsenal
 2005: Liverpool 3-3 AC Milan (Liverpool vant 3-2 på straffer)
 2004: FC Porto 3 - 0 A.S. Monaco
 2003: AC Milan 0 - 0 Juventus (AC Milan vant 3-2 på straffer)
 2002: Real Madrid 2 - 1 Bayer Leverkusen
 2001: Bayern München 1 - 1 Valencia (Bayern vant 5-4 på straffer)
 2000: Real Madrid 3 - 0 Valencia
 1999: Manchester United 2 - 1 Bayern München
 1998: Real Madrid 1 - 0 Juventus
 1997: Borussia Dortmund 3 - 1 Juventus
 1996: Juventus 1 - 1 Ajax (Juventus vant 4-2 på straffer)
 1995: Ajax 1 - 0 AC Milan
 1994: AC Milan 4 - 0 Barcelona
 1993: Ol. Marseilles 1 - 0 AC Milan
 1992: Barcelona 1 - 0 Sampdoria (aet)
 1991: Røde Stjerne Beograd 0 - 0 Marseille (Røde Stjerne vant 5-3 på straffer)
 1990: AC Milan 1 - 0 Benfica
 1989: AC Milan 4 - 0 Steaua Bucharest
 1988: PSV Eindhoven 0 - 0 Benfica (PSV vant 6-5 på straffer)
 1987: Porto 2 - 1 Bayern München
 1986: Steaua Bucharest 0 - 0 Barcelona (Steaua vant 2-0 på straffer)
 1985: Juventus 1 - 0 Liverpool  The Heysel disaster - Heyseltragedien
 1984: Liverpool 1 - 1 Roma (aet, Liverpool vant 4-2 på straffer)
 1983: Hamburg 1 - 0 Juventus
 1982: Aston Villa 1 - 0 Bayern München
 1981: Liverpool 1 - 0 Real Madrid
 1980: Nottingham Forest 1 - 0 Hamburg
 1979: Nottingham Forest 1 - 0 Malmo
 1978: Liverpool 1 - 0 Brugge
 1977: Liverpool 3 - 1 Borussia M'chengladbach
 1976: Bayern München 1 - 0 St Etienne
 1975: Bayern München 2 - 0 Leeds United
 1974: Bayern München 4 - 0 Atletico Madrid (Omkamp etter 1-1 i 1.oppgjør)
 1973: Ajax 1 - 0 Juventus
 1972: Ajax 2 - 0 Inter Milan
 1971: Ajax 2 - 0 Panathinaikos
 1970: Feyenoord 2 - 1 Celtic (e.e.o)
 1969: AC Milan 4 - 1 Ajax
 1968: Manchester United 4 - 1 Benfica (e.e.o)
 1967: Celtic 2 - 1 Inter Milan
 1966: Real Madrid 2 - 1 Partizan Beograde
 1965: Inter Milan 1 - 0 Benfica
 1964: Inter Milan 3 - 1 Real Madrid
 1963: AC Milan 2 - 1 Benfica
 1962: Benfica 5 - 3 Real Madrid
 1961: Benfica 3 - 2 Barcelona
 1960: Real Madrid 7 - 3 Eintracht Frankfurt
 1959: Real Madrid 2 - 0 Reims
 1958: Real Madrid 3 - 2 AC Milan (e.e.o)
 1957: Real Madrid 2 - 0 Fiorentina
 1956: Real Madrid 4 - 3 Reims

 

Trivia

Champions Cupens første hat-trick bles sccoret av Péter Palotás for Budapesti  Vörös Lobogó SE  mot R.S.C. Anderlecht 7 September, 1955, i den andre kampen noensinne i mesterskapet.

Francisco Gento har vært med å vinne cupen hele 6 ganger.

Bob Paisley er den eneste manager med tre seire. Liverpool  i 1977, 1978 and 1981.

Clarence Seedorf er den eneste spiller som har vunnet trofeet med tre forskjellige klubber:  Ajax Amsterdam 1995 , Real Madrid 1998 og A.C. Milan 2003

Milano, Italia, er den eneste byen med to vinnere av cupen:
Inter & AC Milan

Flere klubber har vunnet cupen uten tap i mesterskapet: Inter (1964), Ajax (1972) og Liverpool (1984) er de med best statistikk, alle med 7 seire og 2 uavgjort.  Ajax, Liverpool og A.C. Milan er de eneste som har vunnet trofeet uten tap to ganger.

Real Madrid har flest deltagelser på rad i cupen med 15. 1955/56 til 1969/70.

Seks ganger har to lag fra samme land vært i finalen.
Real Madrid v Valencia (2000) ,A.C. Milan v Juventus (2003), og Chelsea v Man Utd (2008), Bayern München v Borussia Dortmund (2013), Real Madrid v Atletico Madrid (2014 & 2016)

Kun fire "derby`s" med lag fra samme by har møtt hverandre i cupen.
Dette er:
1958/59 Real Madrid vs Atlético de Madrid (semifinale)
2002/03 Internazionale (Milan) vs A.C. Milan (semifinale)
2003/04 Chelsea vs Arsenal (kvartfinale)
2004/05 Internazionale vs A.C. Milan (kvartfinale)

Fem vinnerlag har vunnet the treble.
(Ligatittel, seier i den store nasjonale cupen og i denne);
Dette er (i rekkefølge) Celtic, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Manchester United og Barcelona Celtic 1966/67, vant også den skotske Ligacupen og Glasgow Cup dette året. I 1972 vant Ajax Europeacupen, den hjemlige ligaen og cupen og fulgte opp med seier i supercupen  og den europesiske/syd-amerikanske cupen året etter.  PSV tok det treble i 1987/88 og Manchester United vant sin treble i 1998/99 sesongen, Barcelona i 2009 og Inter i 2010.

Ajax Amsterdam var ubeseiret i Champions Cup/League i 20 kamper fra 1985/86 til mars 1996, da de tapte 0-1 for Panathinaikos i Amsterdam.

Tre spillere har senere vunnet cupen som manager for samme klubb. Miguel Muñoz of Real Madrid som spiller i 1955/56 og 1956/57, og som manager i 1965/66. Carlo Ancelotti vant som spiller i A.C. Milan i 1988/89 og 1989/90 og som manager  for klubben i 2002/03. Joseph Guardiola vant med FC Barcelona som spiller i 1991/92 og som manager for samme klubb mot Manchester United i 2009.

Champions League sangen, er laget av Tony Britten, basert på George Frideric Handel's stykke "presten Zadok", og blir fremført av St.Martin akademiets kor sammen med Royal Philharmonic Orchestra.

Oem managere har vunnet cupen med to forskjellige lag. Hitzfeld med Borussia Dortmund i 1997 og Bayern München i 2001; Happel med Feyenoord i 1970 og Hamburg in 1983, Jose Mourinho med Porto i 2004 og Inter i 2010, Jupp Heynckes med Real Madrid i 1998 og Bayern München i 2013 og Carlo Ancelotti med AC Milan i 2003 og Real Madrid i 2014.

Nottingham Forest er den eneste klubben som har vunnet europacupen flere ganger er den hjemlige serien. Forest vant den engelske ligaen i 1978 og  vant Europacupen både i 1979 og 1980.

Paolo Maldini har rekorden for tidenes raskeste mål i Champions League.
AC Milan spilleren scoret etter 53 sekunder i finalen mot Liverpool i 2005. Maldini er forøvrig også den eldste til å ha scoret i en finale.

Fransesco Totti er derimot den eldste til å ha scoret i turneringen. Italieneren var 38 år og 3 dager da han utlignet for Roma mot Manchester City 30.september 2014

Fem seire eller mer i cupen: Real Madrid, AC Milan, Liverpool
Tre seire etter hverandre: R.Madrid, Ajax Amsterdam, Bayern München

Fem har scoret hat-trick i sin debut i Champions league:
Marco van Basten (A.C. Milan), Faustino Asprilla (Newcastle United), Aiyegbeni Yakubu (Maccabi Haifa), Wayne Rooney (Manchester United), Vincenzo Iaquinta (Udinese)

To mann har scoret fem mål i Champions League kamp
Lionel Messi (Barcelona) mot Bayer Leverkusen i 2012 og Luis Adriano (Shaktar) mot Bate Borisov i 2014.

Seks mann har også scoret fire mål i en Champions league kamp
Marco van Basten (A.C. Milan), Filippo Inzaghi (Juventus), Dado Prso (AS Monaco FC) Ruud van Nistelrooy (Man Utd), Andrej Sjevtsjenko (AC Milan) og Lionell Messi (Barcelona)

Real Madrids Raúl ble den første til å nå 50 mål i cupen. Dette skjedde i kampen mot Olympiakos (2-1) i 2005/2006.
 

Totalt antall besøkende:
Det er
     
Engelsk fotball
Premier League
  Pr. League resultat
  Pr. League tabell
  Pr.League - Toppscorer
  Pr. League - Klubbene
  F.A Cupen
  Ligacupen
  Play off
  Engelske klubblinker
  Eng. fotball - statistikk
  Englands landslag
 
Storspiller
 

 
800 Norske klubber! Norsk fotball
Eliteserien - fakta
  Eliteserien - tabell
  Eliteserien - kampene
  Eliteserien - klubbfakta
  Eliteserien - statistikk
  1.divisjon -fakta
  2.divisjon - nyheter
  2.divisjon - toppscorer
  3.divisjon - fakta
  3.divisjon - kvalifisering
  NM - Cupresultat
  NM - toppscorer
  Norges landslag
  Norsk fotball - statistikk
  Norsk fotball - rekorder
  Norske klubblinker
 
Øyeblikket
 
 

 
Babes

 
Betsson
 
 
VM - Historie
Brasil 2014
   Sør-Afrika 2010
  Tyskland 2006
  S.Korea/Japan 2002
  Frankrike 1998
  USA 1994
  iItalia 1990
  Mexico 1986
  Spania 1982
  Argentina 1978
  Vest Tyskland 1974
  Mexico 1970
  England 1966
  Chile 1962
  Sverige 1958
  Sveits 1954
  Brasil 1950
  Frankrike 1938
  Italia 1934
  Uruguay 1930
  VM-fakta
 
Folkeautomaten
 
 

 
TV-fotball
 
 

 
Twitter


 
COME ON


 

 

 
  Copyright (c) 2017 fotballen.eu, fotballen.no, fotballen.net. All rights reserved. post@fotballen.eu