Annonsere?  |  Om fotballen.eu  |  Nyhetsarkiv   |  Legg til URL Kontakt

Søk etter fotball:

Google fotballen
 
De viktige
fotbollen.com
  Thesoccerweb.com
  TV-oversikt
  Nyheter
  Tabeller
  Artikler
  Tippetips
  Livescore
  Klubblinker
  Norges landslag
  VM 2018
  EM 2016
 
Kommende kamper:

 
Tema
   

Norges landslag
Alle kamper, alle
målscorere og all
mulig statistikk
1908- i dag

Mer
   
Fotballbabes
Flere hundre
supre damer med
og uten drakt..
Se mer!
 
Fakta og statistikk
Tidligere vinnere
  FIFA-ranking
  Statistikk - Toppscorere
  Statistikk - Årets spiller
  Hjemmebaner
  Fotballreglene
  Verdensrekorder
 
Tema
   
VM I FOTBALL
Her finner du alt
om alle VM i
fotball 1930-2014
Les nå
   
VM 2018
Alt du trenger
om fotball-VM i
Russland 2018
Les mer
 
Mesterskap
VM 2018
  EM 2016
  Copa America
  Copa Sudamericana
  Copa Libertadores
  Asiamesterskapet
  Afrikamesterskapet
  Champions league
  Europaligaen
 
Tema

 
Supporter
TV-oversikt
  Fotballpuber
  Fotballsanger
  Fotballreiser
  Billettsiden
 
Anbefalte
Betsson
Betsafe
Betway
Nordicbet
Unibet
 

 

Alt om fotball

 

Webdesign - fotballside

Denne siden er ment som et hjelpemiddel til deg/dere som har eller skal lage en side for klubben deres eller en fotballside generelt. Her finner du tips om oppbygning, nyttig informasjon, samt en del effekter  eller linker til disse som du kan bruke på din egen side. Rull videre nedover, les og bli inspirert!

 

1. Forsiden
indexsiden eller hovedsiden er den første man kommer til. Denne bør være kortfattet, lettlest og med en enkel oversikt over nettstedets innehold. Siden bør ikke inneholde for mye "pop ups", bilder, ikoner, eller andre snurrepiperier da dette er både irriterende, og ikke minst er kjedelig å vente på. Tenk også på hvilken type skrift/størrelse/farge du bruker. Det er forskjell på
fotballkamp og fotballkamp... Hvis dere har en sidemeny bør det være en kortfattet forklaring/beskrivelse til denne. Pass på at ikke sidemenyen blir for bred, og at du velger en skrifttype som både er lett leselig og passer til bakgrunnsfargen/bildet.

Viktig: Tenk på hva som er viktigst for siden og plasser disse emnene øverst i menyen.For en fotballweb burde dette være soleklart. Her ser du to eksempler - Hvilken meny tror du vi anbefaler?

 

 

2) Bilder
Bildebehandling er svært viktig på en webside. Størrelse og kvalitet på illustrasjoner vil være avgjørende både for utseende. Du bør behandle bildene i f.eks. photoshop for å tilpasse disse best mulig til sidene. Under ser du to rimelig like bilder. Størrelsen er derimot helt forskjellig og på en webside  vil det selvfølgelig gå raskere å laste ned en side med det minste bildet. (Se også "aktuelt innhold" for mer rundt dette med størrelse)

Størrelse: 42,5 KB Størrelse: 6,5kb

 

3: Scrolling vil man helst unngå.
Den perfekte siden viser deg alt innhold uten å flytte seg nedover i det hele tatt.
Scrolling på tvers er ekstra lite pent, og skulle heller ikke være nødvendig. Tenk også litt på at det brukes forskjellig type skjermoppløsning. Mest brukt er
1024x768. Husk også at sidene kanskje får et annet utseende i forskjellige nettlesere. Det kan være lurt å teste dette for å unngå at siden f.eks blir utydelig eller lite lesbar i de ulike leserne. Dette er sånn sett en fin link: http://browsershots.org/. Du må også huske på at de fleste pr. i dag bruker smarttelefon eller nettbrett når de er på nettet. Er sidene tilpasset dette?

Noen ganger er det selvfølgelig helt nødvendig med mye info på en side.  Vær uansett veldig påpasselig med hvordan du bygger dette opp. Det er som et eksempel ikke nødvendig med mellomrom for hver nye linje. Skriftstørrelsen bør absolutt ikke overskride 12. (Gjelder ikke overskrifter) Pass også på at du har samme skrifttype (font) på alle sidene dine. Det samme gjelder linkskriften. Lag en standard.


4) Rammer/maler

Mange lager sine hjemmesider med såkalte "frames" eller rammer. Dette kan skape et oversiktlig og pent bilde av innholdet hvis det brukes riktig. Det som er viktig å tenke på er at bredden på rammen er stor nok til å ikke skape problemer i forhold til den tidligere nevnte scrollingen. Har man linker til andre sider bør man også ta  hensyn til at de nye sidene åpnes  i hovedfeltet, og derfor også må justeres for å passe inn: Det er etter min mening pent om alle interne sider åpnes  med hovedrammen rundt  slik at man hele tiden har kontroll og oversikt over hvor man befinner seg. I motsatt tilfelle bør eksterne linker åpnes i et nytt vindu. Bedre enn rammer er det kanskje med såkalte layers (flytende rammer). Dette er rammer som du kan  plassere selv på siden og er lettere å behandle. (f.eks. med programmet Dreamviewer)

5) Aktuelt innhold
Som nevnt  bør den eventuelle sidemenyen være tilgjengelig slik at man lett kan klikke seg frem og tilbake som man vil på de øvrige sidene i weben. innholdet på en generel fotballside vil selvfølgelig variere og innholdet avhengerav det valgte tema. For en klubbside er en nyhetsside er viktig. Denne oppdateres ofte ellers så er jo halve poenget med mediet borte. Leserne, som ofte er klubbens medlemmer, vil vite hva som skjer og da nytter det ikke med flere uker gamle nyheter. - Disse kan gjerne komme på hovedsiden.Sider om årets sesong kan f.eks. inneholde en presentasjon av årets spillere, og/eller de forskjellige lagene i klubben. Det bør også være en oppdatert side med de siste resultater, tabeller, målscorere, og annen nyttig informasjon En side som forteller kortfattet eller detaljert om klubbens historie er også på sin plass. Her kan du f.eks. vise en oversikt over tidligere års tabeller o.l. Gjestebok eller forum er ikke et"must", men det kan være interessant og få tilbakemeldinger både om klubben og dens hjemmesider. Forum er nok det beste om mulig. En linkside hører med. Dette er en side som har snarveier til f.eks. naboklubber, lag i avdelingen, engelsk lag, norges fotballforbund eller hva som helst annet som måtte være relevant for din klubb. - Kun fantasien setter grenser.

6) Brukervennlighet
Generelt sett bør altså websiden være enkel, oversiktlig og ren. Dette høres jo i utgangspunktet enkelt ut, men flere elementer spiller inn.Eksempelvis må du passe på størrelsen på din(e) side(er). Nedlastningshastighet på nettet varierer veldig hos den ulike bruker og din sides KB-størrelse avgjør hvor raskt din side laster seg. Prøv å hold størrelsen på siden nede til under 100kb. Unngå mye bruk av tabeller  da dette tar veldig plass, eller i det minste bruk tabeller i css-format. Sørg for å ha riktig kvalitet på dine bilder. Du kan sjekke størrelsen på din webside her:
Testwithgoogle

Alexa Toolbar -Last ned Alexa toolbar og sammenlign din sides posisjon med alle andre på nett i forhold til besøkstall. DOWNLOAD ALEXA TOOLBAR

Hvis du har tid kan selvfølgelig webben inneholde mye mer enn dette.
Du kan f.eks. ha (stikkord):
* Statistikksider (over spillere, resultater, tidl.sesonger osv.)
* Reisebeskrivelser (til eget og/eller relevante lag)
* Trenerens hjørne (kort noen setninger om f.eks. trenerens forventninger)
* Forum
* Terminlister og kampreferat
* Spørreundersøkelser
* Konkurranser
* Mobiltjenester (SMS -varsling)
* TV/video, radio
* Morosider (f.eks. internt fra laget) og selvfølgelig mye, mye mer.

Se og lær av andre gode sider. Eksempelvis de beste i vår
topp 100 rangering

6.Tellere/statistikker/Spørreundersøkelser:

For å holde oversikten over antall besøkende kan det være lurt å ha en teller på siden. Det er derimot viktig å legge merke til at disse varierer veldig i tellemåte. Noen er bedre enn andre og kan tilby fine statistikker på det meste for dine sider, andre teller f.eks. alle filer som blir åpnet hver gang noen er inne på siden din. Resultatet da blir at du kan få 10-12 treff på en faktisk besøkende. For å ikke lure deg selv anbefaler jeg at du har flere tellere for å holde oversikten:
Noen anbefalte tellere: www.statcounter.com - www.onlinecount.com

I tillegg kan det være moro å melde seg inn på diverse topplister i forskjellige kategorier. Disse viser deg også statistikker og annet info om din side. Pass uansett på at ikke hele siden din fylles av alt for mye snurrepiperier!

Spørreundersøkelser er en fin måte å gjøre sidene mer aktive.
Her kan man  la de besøkende selv få lov til å komme med meninger og ytringer på en enkel måte.  Polls (som det heter på engelsk) kan også  virke som et tilbakemeldingsskjema for din egen web. Man kan lage disse selv, men det er kanskje enklest å finne en gratis på nett til å legge inn på siden din.

7. Eksempler på gode klubbsider
Tilslutt noen linker til et par gode eksempler på bra hjemmesider:
Her finner du også oversikten over andre Norske klubber på nett

 

 

Totalt antall besøkende:
Det er

     
Engelsk fotball
Premier League
  Pr. League resultat
  Pr. League tabell
  Pr.League - Toppscorer
  Pr. League - Klubbene
  F.A Cupen
  Ligacupen
  Play off
  Engelske klubblinker
  Eng. fotball - statistikk
  Englands landslag
 
Fotball på TV

 
 

Få TV-oversikten på din side

     
800 Norske klubber! Norsk fotball
Eliteserien - fakta
  Eliteserien - tabell
  Eliteserien - kampene
  Eliteserien - klubbfakta
  Eliteserien - statistikk
  1.divisjon -fakta
  2.divisjon - nyheter
  2.divisjon - toppscorer
  3.divisjon - fakta
  3.divisjon - kvalifisering
  NM - Cupresultat
  NM - toppscorer
  Norges landslag
  Norsk fotball - statistikk
  Norsk fotball - rekorder
  Norske klubblinker
 
Spill & vinn
 

 
Iphone/Ipad

 

 

 
  Copyright (c) 2020 fotballen.eu, fotballen.no, fotballen.net. All rights reserved. post@fotballen.eu