Annonsere?  |  Om fotballen.eu  |  Nyhetsarkiv   |  Legg til URL Kontakt

 

Søk etter fotball:

Google fotballen
 
Meny
fotbollen.com
  Thesoccerweb.com
  TV-oversikt
  Nyheter
  Artikler
  Tippetips
  Livescore
  Klubblinker
  Norges landslag
  VM 2018
  EM 2016
  VM 2014
  EM 2012
  VM 2010
 
Tema
   
VM I FOTBALL
Her finner du alt
om alle VM i
fotball 1930-2018
Les nå
   
VM 2018
Alt du trenger
om fotball-VM i
Russland 2018
Les mer
 
Tema

 

Nettspill

 

Sport & spill
 
Kan fotballspillere satse penger på sport?
Det er lettere enn noen gang å satse penger på sport. Mange foretrekker den klassiske tippekupongen, men nettet byr på uendelig mange muligheter for den som elsker oddsspill. Men hva om du driver med en idrett selv? Kan en fotballspiller satse penger på en fotballkamp?

Reglene er klare

Det finnes klare regler for når det er greit for idrettsutøvere å satse penger. En fotballspiller eller en som er ansatt i en fotballklubb kan ikke satse penger på kamper der laget er med. Dette skyldes naturligvis risikoen for kampfiksing. Hvis en spiller satser på at laget skal tape, kan han eller hun bare spille en dårlig kamp, og dermed bidra til at de går på et tap. Slik kampfiksing skjer mange steder i verden, og det er greit å ha klare regler for å unngå dette. En spiller kan heller ikke satse på lagets kamper dersom han eller hun selv sitter på benken eller er skadet. Spillere kan dessuten ikke satse på kamper som har tilknytning til eget lag. Dette gjelder for eksempel i tilfeller der resultatene til spillerens eget lag kan påvirke andre kamper, enten det er i cupspill, mesterskap eller i serien.
Den samme regelen gjelder for andre idretter. Det sier seg jo selv at hvis en skiløper satser penger på at han eller hun ikke skal vinne et løp, så er det jo lett for dem å påvirke utfallet av løpet, og dermed sikre seg oddsgevinst. Hvis en utøver satser på at noen andre skal vinne, kan de også gjøre det ekstra dårlig selv, for å gi den utvalgte konkurrenten et fortrinn. Det aller beste er derfor å ikke satse penger på egen idrett, enten du er aktiv utøver eller er i støtteapparatet. Fair Play er viktig, uansett hvilken idrett du driver med, og det aller enkleste er nok å ikke satse på din egen idrett.

Er kampfiksing et problem?
Kampfiksing er et stort problem mange steder i verden, og det har også skjedd forsøk på kampfiksing i Norge. Kamper kan bli fikset fordi spillerne selv har satset penger på utfallet, men det er mer vanlig at andre har satset store penger på et bestemt utfall, og at spillerne blir betalt eller truet til å spille dårlig, slik at de taper kampen. Hvis det antatt beste laget taper, kan det være store penger på tjene for dem som har satset på motspillerne. Ofte er det kriminelle som står bak kampfiksing, og de kan drive med det i stor skala. Men det kan også være gamblere som tjener penger på kampfiksing. Felles for disse sakene er at det som regel er store pengebeløp i spill. I Norge er problemet relativt lite, men kampfiksing forekommer også her, så det er all grunn til å være på vakt og ha tydelige regler. Det kan også hende at norske spillere opplever kampfiksing i utlandet. Da det norske U20-laget vant 12-0 over Honduras, ble det raskt igangsatt etterforskning av kampen, med mistanke om kampfiksing.

Mange oddsmuligheter
Heldigvis er det mange idretter du kan satse penger på, og derfor er det ikke noe problem å satse penger på en annen idrett enn den du driver med selv. De fleste fotballspillere liker mer enn fotball. Kanskje de foretrekker å se på hestesport på fritiden, og da er det ikke noe problem hvis de vil satse penger på hest. Satser du penger på idretter der du selv ikke er aktiv, er det selvsagt helt greit å spille på oddsen. Det går også greit å satse på fotball i utlandet, dersom disse kampene ikke blir påvirket av norske resultater. Som aktiv fotballspiller har du derfor rikelig med muligheter til å spille på oddsen. Internettet har gjort det enkelt å satse penger på mange ulike idretter, fra vinteridrett til biljard og dart. Hos nye norske casino på nettet kan du også satse på kamper og arrangementer som har startet, ved å spille liveodds. I tillegg har du mange flere oddsmuligheter. Du trenger ikke bare å satse på selve kampresultatet. Du kan satse på pauseresultatet, prøve å tippe hvem som får første corner, første mål, og så videre. Og mobiltelefonen har gjort at du har din egen bookmaker i lomma, og kan spille på oddsen døgnet rundt, uansett hvor du befinner deg. Det er en årsak til at det nettopp er oddsspill online som er førstevalget for mange spillere.
 

Totalt antall besøkende:
Det er
     

 

 
  Copyright (c) 2017 Eurosoccer Sweden Ltd All rights reserved. Webmaster: post@fotballen.eu